Afbeelding
Foto: PK Bergen

Oud PK-voorzitter overleden

Algemeen Familieberichten

Afferden | De PK Bergen laat weten het droevige bericht te hebben ontvangen dat Geert van der Heijden uit Afferden op 71-jarige leeftijd, na een kortstondig ziekbed op vrijdag 15 januari is overleden in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

“Geert is vele jaren vanaf het begin van de start van de PK nauw betrokken geweest bij het wel en wee namens de PK in de Bergense politiek. Gedurende de periode 1986 tot 1994 was Geert gemeenteraadslid voor de PK en lid van diverse gemeentelijk commissies. Ook is Geert na zijn raadslidmaatschap een aantal jaren voorzitter geweest van de Progressieve Kombinatie Bergen”, aldus de condoleance op de website van de PK.

PK-veteraan Leo Ponjee kende Geert vanaf het prille begin van de PK in Bergen. “Geert stond aan de wieg van de PK. Integer en sociaal als hij was miste hij in het harde politieke klimaat een milder en progressief geluid, links van het CDA. Hij was ongelooflijk geduldig, keek altijd de kat uit de boom en kwam vervolgens met een zeer gefundeerde mening.” 


Geert tijdens een van de studio opnames van SOLD

De Bergense formatie SOLD heeft ook mooie herinneringen aan Geert van der Heijden. Hij werkte mee aan verschillende tracks en maakte ook regelmatig als gastmuzikant deel uit van de live optredens.

Jan-Willem Lely, gitarist van de band omschreef het als volgt:
“Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze muzikale vriend en mentor Geert van der Heijden, aka Gentle George, is overleden. We koesteren de mooie herinneringen: de optredens, de verhalen, zijn enthousiasme, de liefde voor de blues en zijn mondharmonica. Rust zacht Geert.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT