Echtpaar Jan en Jannie Post 60 jaar getrouwd
Echtpaar Jan en Jannie Post 60 jaar getrouwd Foto: Chris Smits

Diamanten paar Post geniet nog elke dag

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 25 januari 1961 hebben Jan Post en Jannie Rietbergen elkaar in Rotterdam het ja-woord gegeven. Nu 60 jaar later heeft burgemeester Manon Pelzer het jubileumpaar verrast met een bloemetje en welgemeende felicitaties. 

Rotterdammer Jan en Apeldoornse Jannie, beiden 79 jaren jong, hebben elkaar tijdens het dansen in Ridderkerk ontmoet. Jan heeft heel vroeger op de grote vaart gewerkt en de wereldzeeën bevaren. Later was hij werkzaam als terminalmanager in de Rotterdamse Haven. Jannie heeft altijd in de printmedia gezeten, eerst bij Het Vrije Volk en later bij de NRC. Het echtpaar heeft één dochter en twee kleinkinderen. 

Toen ze in 2003 beiden met pensioen zijn gegaan hebben ze hun oog laten vallen op het Limburgse land, waar ze deeltijds zijn gaan wonen. Het ander deel van de tijd wonen ze in hun huis in Zuid-Afrika. Reizen is een gezamenlijke hobby. “We hebben een wereldreis gemaakt en zijn naar alle plaatsen geweest waar Jan ooit heeft aangemeerd”, vertelt Jannie. Ook spelen Jan en Jannie graag golf en genieten ze nog elke dag op de fiets van het prachtige Maasduinen gebied.

Echtpaar Post 60 jaar getrouwd

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT