De beweegtuin Gennep west
De beweegtuin Gennep west Foto: Gennep doet Mee

Veel animo voor bewegen in de buitenlucht

Algemeen Sport

Gennep | De gemeente Gennep is er trots op dat in deze lockdown-periode jong en oud in grote getale gebruik maakt van de activiteiten die ‘Gennep doet mee’ organiseert. 

De komende tijd zijn er op drie dagen/locaties diverse sport en spel activiteiten voor kinderen waarin ze hun energie kwijt kunnen en contact hebben met hun vriendjes en vriendinnetjes. Er hebben zich maar liefst 164 personen aangemeld, dus de behoefte is groot. Ook zijn er digitale gymlessen met meester Rik. Deze worden door scholen mee opgenomen in het huiswerkprogramma. Klik hier voor meer info https://www.gennepdoetmee.nl/.

Bekijk hieronder het programma.


Gennep doet mee

Wandelchallenge Gennep Vitaal
Er zijn vier vier groepen met elk 15 deelnemers. Dit zijn bestaande beweeggroepjes maar ook nieuwe deelnemers. Via WhatsApp deelt iedereen zijn individuele afstand en foto’s van de route, om zo gezamenlijk een doel te behalen (fictief wandelen naar Rome/Santiago de Compostella/Pieterpad). Dit gebeurt onder leiding van Olga, de beweegcoach van Gennep Doet Mee. Ook het college van B&W doet hieraan mee.

Ouderen
Speciaal voor ouderen die moeite hebben om alleen in beweging te blijven is er personal coaching: een steuntje in de rug om te gaan bewegen nu dat niet in groepen kan. Met de coach gaan ze één-op-één wandelen, krijgen ze tips, doen ze oefeningen en ze maken een praatje. Tot nu toe zijn er vier mensen die wekelijks een contactmoment hebben.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT