Afbeelding
Foto: De Maskotters

De Maskotters hebben de langste

Carnaval/Vastelaovend

Ottersum | Carnavalsvereniging ‘De Maskotters’ uit Ottersum organiseert dit jaar de langste optocht van de regio – De tocht der tochten! Juist in deze tijd is het belangrijk om te zorgen voor vertier, interactie en verbinding. In plaats van te praten over wat niet kan, proberen De Maskotters te kijken naar wat wel kan.

Met deze insteek zijn er veel online vergaderingen en brainstorm sessies geweest om activiteiten te organiseren voor de inwoners van Ottersum. “We kijken dan ook al terug op een aantal geslaagde online events, waaronder de Qurantaine Quarnavals Quiz, een aantal persconferenties en afgelopen zaterdag 30 januari het online prinsenbal waarin Prins Thijs D’n Urste (Twedde) uit het befaamde bierglas kwam”, aldus Geert Pubben van De Maskotters. 

Zo is ook het idee ontstaan voor de langste optocht van de regio. Deze voortuin-optocht duurt namelijk 11 dagen; van zaterdag 6 februari tot en met dinsdag 16 februari! De Maskotters vraagt mensen om hun creativiteit te laten zien en hun voortuin of straat te versieren met bouwwerken met leuke thema’s en deze te voorzien van mooie spreuken. Doordat mensen is gevraagd hun creaties ook verlichten en/of uit te lichten, is het ook ’s avonds een lust voor het oog. Via een link op facebook en de website maskotters.nl kunnen mensen zich opgeven. Dat kan als groep, straat, of als individu. Zodra je hebt aangemeld wordt er een deelnamenummer met een klein versierpakket bezorgd.

Het is fantastisch om te zien dat zich al veel mensen hebben opgegeven, maar hoe mooi zou het zijn als heel Ottersum mee doet. Er zijn zelfs al twee straten aangemeld, men heeft elkaar online opgezocht en de handen in elkaar geslagen om de volledige straat mooi voor de dag te laten komen. Via de basisschool, peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf zijn kleurplaten uitgedeeld, zodat de jeugd aan de slag kan en er extra materiaal is om het huis mee te versieren. De Maskotters zorgen voor een routekaart, zodat mensen hun eigen route langs de versierde huizen en straten kunnen uitstippelen.

Een vakkundige jury zal de creaties beoordelen, maar ook de mensen die de route lopen kunnen als publieksjury hun favoriet versierde tuin en huis aan De Maskotters doorgeven via WhatsApp. Op basis van het oordeel van beide jury’s zullen mooie prijzen worden uitgereikt. 

Naast deze optocht zullen de ziekenbezoeken, op aangepaste wijze, ook doorgaan, gebruik makend van de techniek van vandaag de dag is het toch mogelijk om zo een praatje te maken.


Op zondag 14 februari organiseren De Maskotters “Carnaval Festival” een online event voor jong en oud. Hiervoor dient men zich in te schrijven via maskotters.nl. Vanaf 12:00 uur start DJ Hans van Piet van Sjang al met mooie carnavalsmuziek, waarna om 15:00 uur het Festival zal losbarsten. Een middag gevuld met spel en muziek, waarbij de confetti van je scherm spat!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT