Toekomst Veerhuis Aijen onzeker
Toekomst Veerhuis Aijen onzeker Foto: Chris Smits

Einde Veerhuis door gebrek aan parkeerruimte

Algemeen Maatschappelijke discussie

Aijen | De familie Tabak, die onlangs nog vol trots bekend maakte dat ‘t Veerhuis in Aijen zich voortaan een stichting mocht noemen en dat alle voorbereidingen op de rails stonden om er een mooi dorpshuis van te maken, laat nu weten dat de stekker uit het project wordt getrokken. Reden daarvoor wordt de gebrekkige samenwerking en communicatie met de gemeente genoemd, die in de optiek van de familie Tabak haar afspraken niet nakomt en ad hoc met nieuwe eisen en maatregelen op de proppen komt. De familie overweegt juridische stappen te gaan ondernemen.

Bij navraag bij de gemeente liet wethouder Antoon Splinter weten zeer verbaasd te zijn en genoemde escalatie niet te begrijpen. “Het college heeft aangegeven haar volledige medewerking willen te verlenen, maar daar zijn uiteraard voorwaarden aan verbonden en daar zijn we van het begin af aan zeer duidelijk over geweest”, aldus de wethouder. “Ik ben verbaasd dat nu we zover zijn gekomen en de familie Tabak met dit verhaal komt. Het beschikken over voldoende parkeerplaatsen, met name tijdens piekuren, valt primair onder de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Wij willen daar best in adviseren en hebben Tabak ook voorgesteld om te eens gaan praten met omwonenden die voor dat soort gelegenheden een stuk grond beschikbaar willen stellen om auto’s te parkeren.” Volgens de wethouder is dat niet gebeurd en hij begrijpt dus ook niet waarom in deze kwestie gemeentelijke ambtenaren de zwarte piet krijgen toebedeeld. “It takes two to tango, met andere woorden, beide partijen moeten hun bijdrage leveren om tot een oplossing te komen.”

Tabak vindt dat het geen zin heeft om met omwonenden hierover te gaan onderhandelen, omdat die op termijn wellicht andere plannen hebben met hun grondstuk en daarom geen structurele oplossing biedt voor het parkeerprobleem.


Toekomst Veerhuis hoogst onzeker

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT