Eendenhut aan de Ceres
Eendenhut aan de Ceres Foto: Chris Smits

Massaal erop uit in eigen regio

Algemeen Natuur Recreatie & Toerisme

Op zondag 21 februari was ook de Eendenhut aan de Ceresweg weer voor het eerst open dit jaar, vanwege de coronamaatregelen alleen om af te halen. De speeltuin is flink in trek bij zowel de Nederlandse als Duitse dagtoerist. 

Op de eerste mooie (lente)dag van 2021 is het Maasduinengebied erg populair bij de toeristen. Ondanks dat de meeste horeca nog verplicht gesloten is hunkeren we naar buitenvertier met parkeeroverlast tot gevolg. Zowel bij Het Leukermeer, Landgoed De Hamert als het Reindersmeer stonden vele auto’s in de berm geparkeerd. 


Parkeer problemen bij De Sluis in Well 

De gemeente Bergen heeft al langer bij de natuurgebieden te kampen met parkeeroverlast. Steeds meer dagjesmensen ontdekken de Maasduinen en hiervoor is de gemeente niet goed ingericht, zowel qua aantal parkeerplaatsen als handhaving bij overtreding. 

In de nieuwe gebiedsvisie Seurenheide zal ook meer parkeerruimte worden opgenomen, maar wanneer dit uiteindelijk gerealiseerd gaat worden is nog niet bekend. Tot die tijd blijft parkeren een probleem in het hart van de Maasduinen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT