WOB verzoek Dorpsraad Afferden
WOB verzoek Dorpsraad Afferden Foto: Chris Smits

Dorpsraad wil inzage via WOB-verzoek afdwingen

Algemeen Maatschappelijke discussie

Afferden | De Dorpsraad Afferden heeft een Wob-verzoek bij de gemeente Bergen ingediend om zo meer inzage te krijgen wat er met de gelden van Iedershuus gaat gebeuren wanneer de stichting opgaat in de Alverman 2.0. Uit een eigen analyse maakt de dorpsraad op dat er gelden uit de hoge hoed worden getoverd om koste wat kost de begroting van het plan Alverman dekkend te krijgen. Het zou om tienduizenden euro’s gaan.  

Voorzitter Aengenend van de dorpsraad geeft aan dat hij graag wil weten wat er gaat gebeuren met de gemeenschapsgelden van Iedershuus. “Wij hebben dit aan het bestuur van Iedershuus gevraagd, maar die geeft aan dat ze niet verplicht zijn ons deze informatie te verstrekken. Daarom proberen we het via een Wob-verzoek bij de gemeente.” Voorzitter Buddiger van Iedershuus reageert hier kort maar bondig op. “Wij hoeven onze cijfers niet openbaar te maken, trouwens draaien we al jaren verlies.”

Dorpsraad Afferden is geen voorstander van het plan Alverman en is bang dat er nu op een ongeoorloofde manier geld van Iedershuus naar de Alverman wordt gesluisd zonder dat de Afferdense gemeenschap hierover in kennis is gesteld. “Wat de stichting daarmee doet dat is aan de stichting en niet aan de dorpsraad”, aldus Buddiger van Iedershuus.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT