Eckeltsebeek in Afferden
Eckeltsebeek in Afferden Foto: Sander van Lieshout

Eckeltsebeek wordt klimaatrobuust

Algemeen Natuur

Afferden | Waterschap Limburg gaat verschillende maatregelen nemen om  de waterhuishouding in de Eckeltsebeek en een aantal zijbeken te verbeteren. Deze bestaan onder andere uit het herprofileren van watergangen, het herleggen en vergroten van bestaande duikers en het aanbrengen van droogtestuwen.
(Door Frans Thonen)

Op 16 februari is het projectplan waterwet, inclusief leggerwijziging en nota van zienswijzen vastgesteld. De stukken liggen ter inzage voor beroep vanaf 23 februari tot 6 april. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een beroep instellen tegen dit besluit bij de rechtbank Limburg. De stukken zijn in te zien via de website van Waterschap Limburg.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bestek voor de Eckeltsebeek. Het bestek is een omschrijving van de werkzaamheden voor de aannemer. Wanneer er geen beroep wordt ingesteld, is de verwachting dat in het tweede kwartaal gestart kan worden met de uitvoering. Vooruitlopend op de uitvoering zullen voor het broedseizoen nog eerst noodzakelijke kapwerkzaamheden worden verricht.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT