Het 9-koppig muziekcollectief opgericht door Julia Koenen uit Nieuw Bergen
Het 9-koppig muziekcollectief opgericht door Julia Koenen uit Nieuw Bergen Foto: PARRA.DICE

Julia Koenen presenteert haar nieuwe band PARRA.DICE

Kunst en Cultuur VIDEO

Zomerse dansbaarheid op je scherm tijdens de wintermaanden? Het gloednieuwe collectief PARRA.DICE serveert het. De release van het nummer ‘Au Revoir Ooievaar’ is de aftrap van maar liefst vier wekelijks uitgebrachte live studiosessies op YouTube, en zorgt voor een aangename ontmoeting met het collectief door hun warme, catchy blazersklanken, fluwelen elektrisch-vioolsolo’s, Ethiopisch geïnspireerde gitaarlijntjes en een goedgevulde ritmesectie. 

Het negenkoppige collectief werd opgericht door de Bergse Julia Koenen en bestaat uit een voltallige ritmesectie, blazers & elektrische viool. PARRA.DICE creëert een mix van geluiden uit alle windstreken en vormt een dansbaar en eclectisch geheel. Op een mooie zomerdag in 2020 kwam PARRA.DICE voor het eerst bijeen in een werkelijk paradijs, waar de eerste noten klonken. ‘PARRA’ verwijst naar een verruimende blik, ‘DICE’ naar het uiteenlopende geluid en de verrassende stijlcombinaties. Denk bijvoorbeeld aan Arabische klanken, Cubaanse percussie, Ethiopische melodieën en opzwepende bembé. De luisteraar wordt zo geïntroduceerd aan diverse en wereldwijde muziektradities.

Dat het collectief bestaat uit een divers geheel, is volgens Julia Koenen terug te zien in de verschillende muzikale achtergronden & genderdiversiteit van de bandleden, alsook in de interdisciplinaire samenwerkingen: “PARRA.DICE maakt niet alleen muziek, maar werkt ook als collectief bewust samen met jonge makers en verschillende disciplines. Daarmee zorg je ervoor dat verschillende kunstdisciplines worden verbonden, en we elkaar blijven inspireren. Juist in deze tijd is het meer dan ooit belangrijk om als creatieve sector onze krachten te bundelen!”

Benieuwd naar wat PARRA.DICE nog meer in huis heeft? Deze maand wordt iedere week een nieuw nummer gereleased. Stay tuned dus! 


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT