Destion
Destion Foto: eigen

Destion past verkoopbeleid aan

Algemeen Maatschappelijke discussie

Gennep | Woningbouwvereniging Destion heeft het verkoopbeleid per 1 april aangepast.  

Wilt u in aanmerking komen voor een koopwoning van Destion? Of bent u al ingeschreven als koopwoningzoekende? Leest u dan de volgende informatie.

Destion heeft op dit moment ongeveer 300 huurwoningen aangemerkt als koopwoning. We verkopen alleen gezinswoningen. De reden hiervoor is dat er minder vraag is naar gezinswoningen en meer vraag naar seniorenwoningen. Daarom verkopen we juist deze woningen. De verkoopprijzen van de woningen van Destion zijn gebaseerd op de taxatiewaarde. 

Ook als niet-huurder kunt u een woning bij Destion kopen
U kunt zich vrijblijvend inschrijven via onze website, klik hier voor het inschrijfformulier. Als u op dat formulier aangeeft dat u het koopaanbod wilt ontvangen, dan ontvangt u mail zodra er een koopwoning in het aanbod komt. 

Het verkoopproces gaat als volgt:
-Als wij een koopwoning aanbieden, verschijnt zowel de advertentie als de aankondigingsmail op woensdag.U heeft een week de tijd om op de geadverteerde woning te reageren en de informatie te downloaden. Na een week verdwijnt de advertentie met informatie van de website.
-Destion bepaalt per woning de koopvorm. Er zijn twee koopvormen:
                - Regulier
                - Slimmer Kopen®
-Bij de advertentie staat een datum van sluiting en een datum voor de bezichtiging. Wij wijken niet af van deze datums.
-Uw reactie krijgt een letter toebedeeld. Deze ziet u in MijnDestion onder het tabblad ‘Mijn plaats’ in de kolom ‘Reactie koop’.
-Na sluiting van de advertentie gaan de letters naar de notaris voor een loting. De letters krijgen een cijfer toebedeeld. Deze ‘ranking’ is een week na de sluiting zichtbaar in MijnDestion onder het tabblad ‘Mijn plaats’ in de kolom ‘Mijn plaats’. 
-De eerste vijf kandidaten nodigen we uit voor een bezichtiging.
-Alleen de eerste vijf kandidaten uit de loting van de notaris krijgen van ons bericht. Blijkt dat geen van deze vijf kandidaten de woning wil kopen, dan gaan we verder met de volgende vijf, enz.

Reguliere verkoopwoning:
-De eerste vijf kandidaten mogen binnen een week na bezichtiging een bod uitbrengen via e-mail. De hoogste bieder mag de woning kopen.

Slimmer Kopen® woning:
De eerste vijf kandidaten mogen binnen een week na bezichtiging per e-mail laten weten of men de woning wilt kopen. De ranking van de notaris bepaalt dan wie de koper is.

Wees voorbereid als u wilt kopen
Zorg dat u, vóórdat u een huis bezichtigt, al een keer een oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur hebt gehad. Dan weet u wat uw financiële mogelijkheden zijn, welke documenten u allemaal op orde moet hebben en wat u kunt voorbereiden. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst heeft de koper maximaal twee maanden de tijd om de financiering te regelen, waarna de overdracht plaatsvindt bij de notaris. Destion kiest deze notaris. Bij de notaris ondertekent u de transportakte. Hier is ook onze verkoopmedewerker bij. Ook zet u uw handtekening onder de hypotheekakte waarin de afspraken met de geldverstrekker vastliggen. De kosten voor het kadastraal inmeten van het perceel van € 615 worden bij de koper in rekening gebracht via de notaris. Lees onze Verkoopvoorwaarden’

Lees onze Slimmer Kopen® informatie ‘Brochure Slimmer Kopen® en feiten & regels’.

Tekst: Destion

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT