Afbeelding
Foto: NRW

Registratieplicht voor reizigers naar Duitsland

Algemeen

Nieuw Bergen | Met ingang van dinsdag 6 april moeten reizigers als ze Duitsland in willen voor een periode langer dan 24 uur zich registreren via de website www.einreiseanmeldung.de. Bovendien moet iedereen die naar Duitsland gaat een bewijs van een actueel negatief testresultaat op zak hebben en dit op verzoek van de controlerende instanties kunnen tonen. Dit bewijs mag niet ouder zijn dan 48 uur. Voor pendelaars en grensgangers geldt dat het bewijs maximaal 72 uur oud mag zijn. De PCR-test maar ook een eventuele zelftest moet onder toezicht van vakkundig personeel worden uitgevoerd en met een schriftelijk bewijs bekrachtigd worden.

Uitzonderingen zijn er onder andere voor doorreizigers en beroepsverkeer dat personen, producten of goederen transporteert en bovendien niet langer dan 72 uur in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verblijft. Deze hoeven zich niet te registreren en hebben ook geen bewijs van een negatieve test nodig.

Ook reizigers die inmiddels zijn gevaccineerd moeten een bewijs kunnen overleggen. Zij zijn weliswaar zelf beschermd tegen het virus maar het is niet helemaal duidelijk of ze het virus nog wel kunnen overdragen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT