Jerrycans met chemisch afval in de Maasduinen
Jerrycans met chemisch afval in de Maasduinen Foto: Wijkagenten Gennep

Meld misstanden in de Maasduinen

Openbare publicatie 112

Nieuw Bergen | De ergernis over de toename van het illegaal dumpen van afval en rotzooi in de natuurgebieden van de Maasduinen neemt hand over hand toe. Er is sinds kort een website waar deze misstanden centraal kunnen worden gemeld zodat alle vormen van overlast en overtredingen in kaart kunnen worden gebracht en actie ondernomen kan worden. 

Het samenwerkingsverband Samen Sterk in Limburg (SSIL) is in 2019 opgericht en heeft als doel om misstanden in het buitengebied van heel Limburg effectief aan te pakken. De samenwerking wordt gevormd door 39 partijen, waaronder alle Limburgse gemeenten. Onlangs werd de website www.ssil.nl gelanceerd.

De nieuwe website bestaat uit twee delen: een openbaar en een afgesloten deel. Op het openbare deel vindt u informatie over natuurgebieden en het samenwerkingsverband SSIL. Ook vindt u er een handig overzicht over waar en hoe u een melding kunt maken van criminaliteit en overlast in het buitengebied. Het gesloten deel van de website vormt een online vergaderlocatie voor handhavers in het buitengebied, boa’s en beleidsmedewerkers. Zo kan er nog effectiever worden samengewerkt op het gebied van handhaving en veiligheid.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT