Het nieuwe bankje in aanbouw
Het nieuwe bankje in aanbouw Foto: Frans Thonen

Kerkplein Offere heeft weer een bankje

Algemeen

Afferden | Jarenlang konden wandelaars die Afferden aandeden de benen even strekken op een houten boombankje onder een van de reusachtige platanen op het Offers kerkplein. Toen de conditie te slecht werd, is die rustmogelijkheid enkele jaren geleden verwijderd. Wandelaars die even hun schoenveters wilden vastknopen of een boterham wilden nuttigden, konden vanaf dat moment alleen nog terecht op de koude stenen kerktrappen. Een doorn in het oog van kerkpleinbewoonster Elly Arts. Contact met de Offerse dorpsraad leverde via de gemeente een ander gebruikt bankje op. Op vrijdag 9 april verankerde de dorpsraad dit rustpunt met zware schroeven op het kerkplein. (Frans Thonen)

Afferden is een een geliefde plek voor wandelaars en fietsers. De Mariakapel en de kerk zijn plekken die vaak worden aangedaan. Hebben bezoekers bij de Mariakapel wel gelegenheid om op een bankje even de benen te strekken, dat geldt niet voor het verzonken kerkplein met zicht op de Cosmas en Damianuskerk. Elly Arts vond dat maar niks en besloot na raadpleging van de buurtbewoners de vraag van een bankje bij de Offerse Dorpsraad neer te leggen. De gemeente wist raad en had op de gemeenteloods nog wel een gebruikt bankje liggen. Het is niet de mooiste maar wel stevig en van metaal, dus kan heel wat jaartjes mee.


Op een zonnige vrijdagmiddag hebben Henk Hendriks en Ton Wijers van de Dorpsraad het bankje aan de stenen van het kerkplein verankerd. Er was nog wel even enige discussie over de precieze locatie van het bankje maar dit leidde tot tevredenheid van de initiatiefneemster niet tot een verandering van de plannen. De werkzaamheden vonden plaats onder het oog van twee wandelaars die vanaf de kerktrappen het schouwspel gade sloegen. Voortaan biedt het Mgr. Frederixplein een comfortabelere plek om even uit te rusten en elkaar te ontmoeten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT