Afbeelding
Foto: Dynamic Borders

Dynamic Borders komt met grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes

Algemeen Recreatie & Toerisme

Nieuw Bergen | Vlak voor het einde van het project Dynamic Borders hebben de projectpartners een knooppuntenkaart uitgebracht, met ondersteuning van de Stichting Toeristisch Platform Maasduinen Venlo. De kleine opvouwbare kaart omvat het gehele Nederlands-Duitse knooppuntennetwerk in de projectregio. Zo worden de provincies Limburg en Noord-Brabant verbonden met Kreis Kleve en de regio Niederrhein. 

De kaart is kosteloos verkrijgbaar in de partnergemeentes Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Fietsers in de grensregio wacht een prettige verrassing, want de kaart bevat ook horecatips voor onderweg. Bovendien zijn op de kaart de locaties van vijf laadstations voor e-bikes te vinden, die in het kader van het project geplaatst zijn.

Deze kaart vormt de nieuwste creatie binnen het project en is een aanvulling op de al bestaande producten, zoals de grensoverschrijdende themaroutes, de arrangementen en het kleur- en puzzelboek voor kinderen uit de regio. Allemaal zaken die de aandacht vestigen op de veelzijdige toeristische mogelijkheden en het afwisselende landschap in de grensregio.

Het  INTERREG-project  Dynamic  Borders, dat tot eind maart 2021 liep, werd gesubsidieerd door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.


Khalid Rashid (links) van de Gemeente Weeze en Rüdiger Wenzel van de stad Goch tonen de knooppuntenkaart die gratis verkrijgbaar is bij de deelnemende gemeenten

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT