Afbeelding
Foto: Chris Smits

Column: Geluksmomentje op afspraak

Algemeen Column

Het is net of alles went, alsof dingen zoals een avondklok ineens normaal zijn. Een jaartje Corona doet rare dingen met de mens, ik zeg bewust een jaartje, er is mij namelijk geleerd dat als je iets verkleint het ineens minder erg klinkt. 

We vinden het nu normaal om met een mondkapje op rond te lopen, ik vergeet um soms zelfs af te zetten. We tellen tegenwoordig eerst hoeveel klanten er bij de slager binnen zijn om vervolgens buiten in een rij netjes op onze anderhalve meter te wachten. 

Het heeft ook wel wat voordelen deze covid-tijd zo ben je verlost van die vaak ongemakkelijke drie zoenen en kun je die verplichte verjaardagen mooi skippen. Ook een vrije dag is zo met drie kuchjes geregeld, okee je moet er wel een braintickel test voor over hebben. 

Maar waar staan we nu? Met het lente weer in zicht begint het langzaam bij iedereen te kriebelen, we trekken er massaal op uit, maar waar heen? Geen terrasjes, of gezellig winkelen, niet even spontaan de grens over of een weekendje weg. Alles moet op afspraak. Of je nu een blouse, jurkje, bril of ansichtkaart wilt kopen, even een afspraak maken! Weet je hoe onhandig het is als je aan het klussen bent en je niet even snel tussendoor naar de bouwmarkt mag omdat je pot verf leeg is of je schroeven op zijn? Een verplichte pauze van vier uur lijkt op dat moment meer op verplichte staking. 

Ik vraag me steeds vaker af: waarom moeten we voor alles waarvan we blij worden een afspraak maken? Volgens mij kan alleen een ongelukkige vrijgezel zo’n achterlijke regel bedenken. Maar ik laat me niet kennen en dus heb ook ik maar een afspraak gemaakt om een halfuurtje rond te slenteren bij Piet de Mulder in de Looi voor mijn eigen ‘Geluksmomentje op afspraak.’ 

Heb jij ook een leuke column? Tip de redactie via redactie@maasduinencourant.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!