De tap met het glas in lood roept bij velen mooie herinneringen op
De tap met het glas in lood roept bij velen mooie herinneringen op Foto: Chris Smits

Mediterraans eetcafé met Hollands tintje

Zakelijk

Nieuw Bergen | Sinds enkele weken wordt er volop geklust in het pand aan de Siebengewaldseweg waar voorheen Den Engel gevestigd was. Wat gaat er komen en wie gaat het doen? Dat was de grote vraag, tot vandaag.

De in Venray woonachtige Rotterdammer met Marokkaanse roots Khay heeft leuke plannen met het voormalige café-restaurant. Het moet een gezellig eetcafé worden waarbij de mediterrane keuken gecombineerd wordt met oer-Hollandse gerechten. “Ook wil ik het kroeggevoel weer nieuw leven in blazen”, aldus de nieuwe uitbater.

Khay heeft in Venray een garagebedrijf en een muziekstudio. Dit zal zijn corebusiness blijven en daarom zoekt hij voor de zaak in Bergen een goede en het liefst een lokale bedrijfsleider. “Natuurlijk moeten we ook op zoek naar voldoende personeel.” 

Flinke opknapbeurt
“Alles is oud en smerig”, lacht Khay. “We moeten de boel flink opknappen, de wanden worden fris wit. Ik weet alleen nog niet wat ik met het karakteristiek plafond ga doen. Inmiddels heb ik een complete inrichting gekocht, maar eerst moeten we flink klussen.”

De vergunning is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. “Dit zal acht tot tien weken duren en deze tijd gebruiken we om alles spic en span te maken, zodat we hopelijk aan het begin van de zomer onze deuren kunnen openen en Bergen er weer een echt eetcafé rijker is”, zegt Khay.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT