De vrijwilligers uit Afferden met zakken vol verzamelde afval
De vrijwilligers uit Afferden met zakken vol verzamelde afval Foto: Frans Thonen

Maasoever weer een stuk schoner

Algemeen Natuur

Afferden | De Maasoever tussen de Heukelomse en de Eckeltsebeek ter hoogte van Afferden is een stuk schoner geworden. Een aantal vrijwilligers heeft op initiatief van de Offerse Dorpsraad hier afgelopen zaterdagochtend 24 april de handjes laten wapperen en dat heeft zo’n 15 zakken zwerfvuil opgeleverd. (Door Frans Thonen)

Een bak pastasaus, een volle fles wijn, bierblikjes en heel veel plastic. In een paar uur tijd hebben Offerse vrijwilligers circa 15 zakken aan zwerfafval opgevist dat door het Maaswater op dit stukje oever is achtergelaten. Troep dat daar komt omdat iemand het in het water heeft gegooid of na gebruik op de oever heeft laten liggen. Vooral hoog water zorgt voor extra afval zodat het goed is dat er nog zoveel vrijwilligers bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. 

In het kader van het project ‘schone Maasoevers’ worden dergelijke initiatieven ook door Maasgemeenten ondersteund. Ook in de gemeente Bergen waar organisaties zich voor het opschonen van een stuk Maasoever kunnen opgeven. Als tegenprestatie ontvangen de deelnemende organisaties een financiële bijdrage. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De Maasoever is voor even weer een stuk schoner en deelnemende organisaties worden financieel ondersteund.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT