Op de foto prijken elf oud-winnaars van KLM Open, een toernooi dat deel uitmaakt van de Europese Tour en tot 1981 onder de naam Dutch Open bekend stond.
Op de foto prijken elf oud-winnaars van KLM Open, een toernooi dat deel uitmaakt van de Europese Tour en tot 1981 onder de naam Dutch Open bekend stond. Foto: Tiva Pam

Langs sporen van het verleden

Algemeen Recreatie & Toerisme

Afferden | In het magazine Kampeerauto heeft redacteur Jan van Putten het themastuk geschreven ‘Langs sporen van het verleden’ in Noord-Limburg waarbij de eerste stop van de reis begon in Afferden.

“Afferden, een leuk gelegen dorp aan de Maas. We rijden in de richting van Siebengewald, nog net in Nederland, op de grens met Duitsland. Een paar kilometer buiten Afferden passeren we de alleen op afspraak toegankelijke ruïnes van het veertiende-eeuwse Kasteel Bleijenbeek, ooit de woonplaats van de beroemde en beruchte Maarten Schenck van Nijdeggen, bekend uit de Tachtigjarige Oorlog.”


“Op het landgoed Bleijenbeek vinden we het Nederlands Golfmuseum. Dat biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de golfsport in ons land. Zo leren we dat de Amsterdamse hoogleraar Pieter van Afferden – in Afferden geboren – al in 1545 een boekje schreef over de golfregels, zoals die vandaag de dag grosso modo nog gelden. Heel bijzonder vinden we ook wel de Nachtwacht 2.0, waarin internationale topgolfers de plaats van Banninck Cocqen zijn mannen innemen. Gemaakt ter gelegenheid van 100 jaar Dutch Open. En dit alles is gratis toegankelijk. En voor ons niet onbelangrijk: er is een prima camperplaats.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT