Afbeelding
Foto: Euregio

Subsidie voor grensoverschrijdende projecten

Openbare publicatie Politiek

Organiseert u een project dat gericht is op grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland? Bijvoorbeeld op het gebied van werk, onderwijs, natuur, landschap of het bedrijfsleven? Dan kunt u wellicht een subsidie ontvangen vanuit de EU en Euregio Rijn-Waal. Deze subsidie is bedoeld voor kennisinstellingen, ondernemingen, onderwijsinstellingen, verenigingen, organisaties en lokale en regionale overheden.

De Europese Unie ondersteunt samenwerkingsprojecten tussen buurlanden. Speciaal voor projecten waarbij de samenwerking tussen inwoners in het Nederlands-Duitse grensgebied centraal staat, is het programma INTERREG Deutschland-Nederland ontwikkeld. 

Om het aanvragen van INTERREG-middelen voor kleinere initiatieven toegankelijker te maken, ontwikkelde Euregio Rijn-Waal het Kaderproject Prioriteit II. Dit project is speciaal ontwikkeld voor initiatieven tot 25.000 euro subsidie. Voor kleinere, kortlopende activiteiten is er een vereenvoudigde aanvraagprocedure voor subsidies tot maximaal 1.000 euro.

Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op www.euregio.org.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT