Afbeelding
Foto: Chris Smits

De Nieuwe Aanleg gekraakt

Algemeen

Nieuw Bergen | Een groep krakers heeft het pand waar voorheen café ‘De Nieuwe Aanleg’ en de caravan-import van de gebroeders Hendriks waren gevestigd aan de rijksweg N271 gekraakt.

Een groep van ruim tien mensen is dinsdagavond 4 mei neergestreken bij het leegstaande pand. Een van de krakers geeft aan dat het object al lang leeg staat en het helemaal vervallen is. De groep komt uit Beuningen waar ze eerder al uit een bezet pand zijn gezet. 

Er is nog geen contact geweest tussen de krakers en de gemeente. “Graag willen we hier blijven en het pand opknappen”, aldus een van de groepsleden.

De toezichthouder van de pandeigenaar heeft aangegeven dat de krakers er kunnen overnachten, maar alleen als de gemeente dit goed vindt. Hoe de eigenaar tegen de bezetting aankijkt is nog onduidelijk. “Ik krijg al twee jaar niemand meer te pakken”, aldus de toezichthouder.

De gemeente Bergen beraadt zich welke stappen ze gaan ondernemen. “Als het aan ons ligt waren ze gisteren al weg geweest, maar door de toestemming van de toezichthouder kunnen we op dit moment niet handhaven”, aldus burgemeester Pelzer. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT