Tijdelijk kampement aan de Ontginningsweg
Tijdelijk kampement aan de Ontginningsweg Foto: Chris Smits

Krakers leiden nu nomaden bestaan

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | De kraak van ‘De Nieuwe Aanleg’ was maar van korte duur. Door tussenkomst van de politie hebben de krakers het pand en terrein verlaten. 

De politie heeft na enig speurwerk de pandeigenaar kunnen achterhalen, deze bleek twee jaar geleden te zijn overleden. Uiteindelijk is de politie in contact gekomen met de executeur-testamentair van de erfgename, en deze heeft aangegeven dat de groep niet welkom is in en rondom het pand. Inmiddels zijn er nieuwe sloten aangebracht zodat het pand niet meer toegankelijk is voor onbevoegden. 

In overleg heeft de groep aangegeven woensdagavond 5 mei om uiterlijk 21.00 uur te vertrekken. Na hun vertrek zijn ze van de Rijksweg naar de parkeerplaats aan de Ontginningsweg gegaan, alwaar ze ‘illegaal’ de nacht hebben doorgebracht. De BOA van de gemeente Bergen heeft aangegeven dat dit strafbaar is, en mochten ze er vanavond nog staan er zal worden gehandhaafd. 

Op de vraag aan een van de groepsleden wat ze nu gaan doen en waarheen ze gaan kregen we een kort antwoord: “dat weten we nog niet”. Voorlopig ziet het er naar uit dat de groep een nomadenbestaan gaat leiden. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT