Afbeelding
Foto: eigen

Kapelaan Kessels vertrekt naar het Vaticaan

Algemeen Maatschappelijke discussie Podcast

Kapelaan Marc Kessels van de VOMMM-parochies en waarnemend pastoor voor de parochies in Afferden en Siebengewald gaat na de zomer voor zijn doctoraat studeren aan de Pauselijke Universiteit van het Heilig Kruis in Rome. Kapelaan Kessels, die op 30 mei 41 jaar wordt, vertrekt begin oktober om te gaan promoveren in de Liturgie, het liefst met als specialiteit één van de zeven sacramenten; de Eucharistie. De studie zal drie jaar in beslag gaan nemen en in die tijd zal hij zijn intrek nemen in het Vaticaan.

Marc Kessels, de tweelingbroer van pastoor Guido Kessels van de parochies Sint Martinus en Sint Norbertus in Gennep, gaat zijn studie vervolgen op verzoek van de bisschop. Nadat hij op twintigjarige leeftijd begonnen was aan het seminarie Rolduc staat nu dus weer een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht.

Over de opvolging bij de VOMMM-parochies kan het volgens Kessels nog alle kanten uit. “Misschien komt er zelfs helemaal geen nieuwe kapelaan en moeten er andere oplossingen gezocht worden, wellicht in samenwerking met mijn broer.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT