Afbeelding
Foto: eigen

Solistenconcours gemeente Bergen wordt eenmalig Quiz concours!

Algemeen Maatschappelijke discussie

Bergen | Elk voorjaar vindt het gemeentelijk solistenconcours plaats voor leerling-muzikanten van de verschillende muziekverenigingen binnen de gemeente Bergen. Vorig jaar kon dit concours helaas geen doorgang vinden en konden de leerlingen niet laten horen hoe goed ze hun instrument al bespelen en ze konden zich ook niet aan elkaar meten. Het wedstrijdelement geeft altijd een extra dimensie aan deze dag.

Ook dit jaar kon het concours geen doorgang vinden. De organisatie heeft tijd nog moeite gespaard om een spectaculair alternatief te bedenken. Dit jaar was het de beurt aan muziekdocenten, jury en pianist om hun zenuwen te overwinnen. De organisatie heeft een online Quiz Concours in elkaar gezet voor alle leerlingen van de BBGB (Bevordering Blaasmuziek Gemeente Bergen). Met behulp van de computerprogramma’s  Zoom en Kahoot werden er filmpjes afgespeeld en vragen gesteld aan de leerlingen. 

Op de zaterdag voorafgaand kregen alle deelnemers een “succestasje” met een smakelijke inhoud die ze tijdens de quiz konden nuttigen. Vervolgens opende burgemeester Pelzer op zondag 18 april  het toernooi met een mooie toespraak en zij stelde de eerste quizvraag. Daarna volgden er vele filmpjes met vragen. Er werd vooral gelachen om de grappige “doet ie het of doet ie het niet” filmpjes van de muziekdocenten. De leerlingen moesten onder andere raden of een docent in verkleedkleren in het centrum van Boxmeer muziek durfde te maken. Een andere docent werd gevraagd om graffiti te gaan spuiten in het centrum van Bergen. De meeste docenten gingen de uitdaging aan. Ook de vaste pianist, die normaal gesproken de kinderen begeleidt tijdens hun solistische optreden, stelde verschillende muzikale vragen. 

Het was een spannende strijd tussen de 30 deelnemers die uiteindelijk gewonnen werd door Doris Schut van fanfare/drumband Eendracht uit Siebengewald, gevolgd door Sanne en Eveline Roersch van fanfare Helpt elkander uit Afferden en derde werd Lars Heijnemans van fanfare Les Montagnards uit Bergen. 

“Uit naam van alle leerlingen en de werkgroep solistenconcours een groot ‘dank je wel’ aan al onze muziekdocenten, de burgemeester, onze vaste pianist Theo Hes en de juryleden Hans Thijssen en Frank Rademakers. Een speciaal woord van dank aan onze vaste presentator Tom Geurts en Miko Derks die deze gezellige ochtend fantastisch hebben verzorgd”, aldus de organisatoren van het solistenconcours.

De organisatie hoopt natuurlijk wel dat er volgend jaar weer als vanouds een solistenconcours georganiseerd kan worden, waarbij de leerlingen en hun prestaties centraal staan. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT