Op links Ronald Vernooy en Leon de Swart en rechts Dimitri Eimers en Margot Verstraelen
Op links Ronald Vernooy en Leon de Swart en rechts Dimitri Eimers en Margot Verstraelen Foto: fysioBergen

Nieuwe eigenaren voor Fysiotherapie Bergen

Zakelijk

Nieuw Bergen | Op zaterdag 1 mei veranderde Fysiotherapie Bergen van eigenaren. Na ruim 30 jaar neemt Leon de Swart afscheid van de praktijk en doet Ronald Vernooij een stapje terug. Het stokje wordt overgenomen door Margot Verstraelen en Dimitri Eimers.

Ronald Vernooij en Leon de Swart begonnen de maatschap Fysiotherapie Bergen in 1989. Leon werkte al sinds 1983 in de praktijk. In de jaren die volgden werd het therapie-aanbod uitgebreid, groeide het aantal medewerkers van 3 naar 8, werd het pand grondig verbouwd en werden er naast de vestigingen in Bergen en Siebengewald ook vestigingen in Afferden en bij Optisport Bergen geopend. Beide fysiotherapeuten zijn trots op wat ze in afgelopen jaren opgebouwd hebben. Er is veel veranderd. Leon: “We zijn destijds gestart in cabines die bestonden uit gordijntjes, dus minimale privacy.” Ronald vult aan: “En met één computer, bijna onvoorstelbaar in onze huidige digitale wereld.” Nu hun pensioen lonkt, wordt de praktijk overgedragen aan Margot Verstraelen en Dimitri Eimers. Leon stopte per 1 mei met behandelen en Ronald blijft tot eind 2022 werkzaam in de praktijk.

Kennismaking via de netwerken voor fysiotherapie
Voor Dimitri Eimers is de praktijk bekend terrein. Al bijna 25 jaar werkt hij als fysiotherapeut, gespecialiseerd in onder meer COPD, COVID, hartfalen, Claudicatio, Parkinson en manuele therapie in Nieuw Bergen. Ook is Dimitri een van de oprichters van het fysiotherapeutennetwerk Fyne en coördinator van ParkinsonNet regio Boxmeer. Via deze netwerken hebben Margot en Dimitri elkaar leren kennen. “Tijdens een werkgroep overleg viel Margot op door haar actieve inbreng en de teksten die ze had aangeleverd”, vertelt Dimitri. “Haar energie en kwalitatieve inbreng waren kenmerken die ik zocht bij een maat: iemand die hard kan werken, visie heeft en de leiding kan nemen.”

Margot Verstraelen studeerde fysiotherapie in Eindhoven en werkte 14 jaar bij Fysiotherapie van der Vliet in St. Anthonis. Zij is gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie en behandelt onder meer patiënten met hersenletsel, dementie, de ziekte van Parkinson en valproblematiek. Toen Margot eind 2019 gevraagd werd om samen met Dimitri de maatschap van Leon en Ronald over te nemen, was ze direct enthousiast. “Er volgde een periode van verkennen en nadat het allemaal haalbaar leek, heb ik besloten de stap te zetten”, aldus Margot. “Het Coronavirus heeft het traject wel wat vertraagd maar nu is alles geregeld en is het eindelijk zover!”

FysioBergen Maatschap Eimers-Verstraelen
Vanaf 1 mei 2021 zijn Margot en Dimitri officieel de eigenaren van Fysiotherapie Bergen. Op dat moment wordt de naam omgedoopt tot Fysiobergen Maatschap Eimers-Verstraelen. Margot kijkt ernaar uit om te starten op haar nieuwe werkplek: “In mei gaat het echt beginnen! Ik hoop dat ik direct patiënten die binnen mijn specialisme vallen kan behandelen. Wat we in de maanden erna allemaal gaan doen, gaan we op ons gemak bekijken. Op dit moment ben ik nog druk met het overdragen van mijn patiënten en werkzaamheden in de praktijk van St. Anthonis.”

Dimitri beaamt dat de schouders er meteen onder gaan. “In eerste instantie focussen we op de patiënten en de behandelingen. We merken dat Corona flink heeft huisgehouden en wij helpen bij het herstel van deze patiënten. Daarnaast is ons team erg belangrijk. Wij willen graag een innovatief team dat sterk is in onderlinge en externe samenwerking!”

Toekomstplannen
Gevraagd naar hun plannen voor de komende jaren, begint Margot gepassioneerd: “Over vijf jaar zijn we nog steeds een goedlopende praktijk met goede recensies. Mensen gaan er graag heen, omdat de sfeer er goed is en er goede behandelingen worden gegeven. Daarnaast werken we intensief samen met andere disciplines in de zorg. In Afferden zullen we een nieuwe locatie hebben in het nog te bouwen gezondheidscentrum.” Dimitri vult aan: “Ook blijven we kijken naar en participeren in nieuwe ontwikkelingen in de zorg. Dit varieert van nieuwe behandelstrategieën maar ook de ontwikkeling van visie in de zorg.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT