Afbeelding
Foto: eigen

Petitie gestart voor Pumptrackbaan in Gennep

Algemeen Maatschappelijke discussie

Gennep | Linda van Hoek is een initiatief gestart om een Pumptrackbaan in Gennep te realiseren. Om haar plannen kracht bij te zetten is ze een petitie gestart die bij 500 handtekeningen aan de gemeente zal worden aangeboden. Inmiddels heeft de VVD Gennep het onderwerp omarmd en geagendeerd voor de komende voorbereidende raadsvergadering. 

Pumptrack is een ultieme ‘urban buitenspeeltuin’. Heuvels en kuilen volgen elkaar op in een ritmisch patroon. Afgewisseld met kombochten vormen ze samen een uitdagend en afwisselend parcours voor skaten, fietsen, skeeleren en steppen. Een Pumptrackbaan is een permanent parcours waarop gecrost kan worden met zowel BMX fietsen, mountainbikes, skateboards, in-line skates, (stunt)steps en rolschaatsen. Door het permanente karakter zal er nauwkeurig moeten worden gekeken waar een dergelijk initiatief gerealiseerd kan worden. Mogelijke locaties zouden kunnen zijn: De Groes - Speeltuin bij de Noordwal - Naast het nieuwe kindcentrum ‘Ganapja’ en andere sportvoorzieningen - Skateplein bij de Willem Boyeweg.

Klik hier om de petitie te tekenen >>>


Stappenplan en burgerinitiatief

Stap 1. Goedkeuring van gemeente en het vinden van een geschikte locatie. (Gemeente en initiatiefnemer)
Stap 2. Budgetbepaling en in gesprek met Velosolution om een tekening te maken. (Mogelijk verschillende opdrachtgevers offertes uit laten brengen) (Gemeente, initiatiefnemer en mogelijke opdrachtgever: Velosolution)
Stap 3. Is het budget toereikend voor de plannen in de gemeente? Zo ja-> bouwen, zo nee:
Stap 4. Middels sponsoring gewenste budget realiseren. (Initiatiefnemer) Te denken valt aan:
- Crowdfunding;
- Kinderen in de gemeente Gennep verkopen lootjes met als doel het budget te vergroten;
- Grote bedrijven vragen om te sponseren in materiaal;
- Ook kleinere bedrijven kunnen een aandeel leveren zoals beplanting.
- Stichting Jantje beton en andere fondsen vragen voor budget         

Stap 5 realiseren van Plan. Velosolution is een bedrijf dat contacten houdt met de gemeente en initiatiefnemers en mogelijke bedrijven om de Pumptrackbaan te realiseren. (Velo-solution)
Stap 6. Pumptrackbaan aanschrijven op internet (middels eenvoudige website) Eventuele facebookpagina up- to – date houden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT