Afbeelding

Lieke Martens show in finale Champions League

Nieuw Bergen | FC Barcelona heeft zondagavond 16 mei korte metten gemaakt met Chelsea tijdens de finale van de Champions League in het Zweedse Göteborg. Aan de hand van een uitblinkende Lieke Martens was het met de rust reeds 4-0.

Vanaf de eerste minuut was de linksbuiten uit Nieuw Bergen dreigend en met een afstandsschot vanaf de 16-meterlijn krulde ze de bal op de lat, die vervolgens na een scrimmage via een Chelsea-verdedigster in het doel belandde. De tweede treffer werd gemaakt uit een strafschop, wederom na een voorbereidende actie van Martens. Ook bij het derde doelpunt was Lieke betrokken, want na een prachtige passeerbeweging over links legde ze de bal breed waarna de 3-0 werd gemaakt. Nog voor rust bereidde Martens over links een niet te missen kans voor, waarbij ze de achterlijn haalde en de bal in de voeten legde van haar medespeelster voor een niet te missen kans, 4-0.

In de tweede helft nam de Spaanse kampioen duidelijk wat gas terug en liet met deze geruststellende tussenstand het initiatief duidelijk meer aan Chelsea. Dat resulteerde echter nauwelijks in grote kansen, sporadisch werd er over en weer wat geprobeerd maar FC Barcelona bleef uiteindelijk gemakkelijk overeind. Ondanks dat ze zelf niet doeltreffend was, was Lieke Martens absoluut de uitblinkster en bezorgde Barça Femini de eerste Champions League in haar historie.