“Het toeristische informatiecentrum voor bezoekers en inwoners van Gennep”
“Het toeristische informatiecentrum voor bezoekers en inwoners van Gennep” Foto: TOURIST INFO GENNEP

Tourist Info Gennep vervangt VVV

Openbare publicatie Recreatie & Toerisme

Gennep | ‘Tourist Info Gennep’ is de nieuwe naam van het toeristisch informatiecentrum van Gennep, geen VVV meer. De naam dekt nu nog meer de lading van haar dienstverlening en dat willen de vrijwilligers graag laten zien aan de inwoners en bezoekers van de gemeente Gennep. Een nieuwe naam, een nieuw logo, nieuwe uitingen en dit allemaal in het prachtige oude stadhuis aan de Markt in Gennep. Een informatiecentrum met binnen een frisse uitstraling, aangepast aan deze tijd.

Of je als toerist in de gemeente Gennep verblijft of je bent inwoner, een bezoek aan het nieuwe informatiepunt levert de bezoeker verrassend veel op: tips voor evenementen, overnachtingen, groeps- of familie-uitjes, de nieuwste fiets- en wandelkaarten met routes door prachtige natuurgebieden. En je kunt er ook cadeaukaarten, streekproducten, boeken en mooie keramische cadeaus kopen.

Regelmatig zal een deel van het werk van verschillende kunstenaars uit de gemeente Gennep worden getoond. Om te beginnen de prachtige, humoristische cartoons van Marc-Jan Janssen, woonachtig in Ottersum.

Op vrijdag 28 mei aanstaande wordt het informatiecentrum officieel geopend door wethouder Janine van Hulsteijn, verantwoordelijk voor Recreatie en Toerisme. Vooraf, in het Pinksterweekend, wordt er al een aantal dagen ‘warm gedraaid’. 

Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde informatiecentrum wordt er voor de kinderen uit de gemeente Gennep een kleurwedstrijd georganiseerd. Op alle scholen worden kleurplaten van het mooie, historische stadhuis Gennep uitgedeeld. Deze ingekleurde tekeningen kunnen tijdens het openingsweekend ingeleverd worden bij ‘Tourist Info Gennep’. Op een later tijdstip worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Voor de kinderen die dat leuk vinden is er ook een speurtocht door het historische centrum van Gennep.

Bezoekers en inwoners van de gemeente worden uitgenodigd om eens binnen te lopen om de nieuwe fotopanelen, keramiek, kunst en cartoons en nog veel meer te bekijken.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT