Afbeelding
Foto: IVN

Verhalenwedstrijd over De Maasduinen

Algemeen Natuur Recreatie & Toerisme

Gemeente Bergen | De natuur zit vol verhalen – zeker de unieke, diverse natuur van de Nationaal Park De Maasduinen. Echte verhalen en fantasieverhalen, verhalen van mensen en verhalen van dieren. Rond dieren kun je prachtige verhalen maken. Hoe beleven zij de dag, de nacht en de wereld om hen heen? Om kinderen in contact te brengen met de natuur staat de Dag van het Nationaal Park op 24 mei dit jaar in het teken van de Tiny Tales verhalenwedstrijd. Daarbij worden leerlingen van groep 6/7 van de basisschool opgeroepen om een verhaal te schrijven over hun ‘avontuurdier’ dat zijn weg terug moet vinden naar De Maasduinen.

Avontuurdier dat verdwaald is
“Jullie gaan straks een verhaal bedenken over een écht ‘Avontuurdier’. Jullie dier is verdwaald en terechtgekomen op jullie schoolplein. Daar zit het dier nu en het wil heel graag terug naar De Maasduinen. Maar waar vindt ‘ie dat? En hoe komt het daar? Wat beleeft het dier onderweg allemaal?” Zo worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over een dier dat leeft in de natuur. Ze kunnen kiezen uit een iconisch dier, zoals een bever, een haas of een Schotse Hooglander. Meer informatie over deze dieren en over de Nationale Parken in hun omgeving vinden ze in een speciaal ontwikkeld pakket dat de school gratis kan aanvragen (via https://bit.ly/3nvEe7y). Klassen kunnen tot 24 juni hun verhalen insturen. Op 1 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

Leren over Nationale Parken
De Maasduinen is één van de 21 nationale parken van Nederland. Elk park heeft zijn unieke kenmerken en ook de bewoners verschillen per park. Er leven bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën. In Limburg zijn er drie: De Groote Peel, De Maasduinen en De Meinweg. Met de verhalenwedstrijd Tiny Tales duiken leerlingen in de wereld van de dieren die leven in deze nationale parken. Zo ontdekken ze hoe mooi en bijzonder de natuur in ons land is en ook wat de uitdagingen voor de natuur zijn. Op deze manier wordt de jonge generatie op een creatieve manier betrokken bij de natuurparken in hun omgeving.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT