Afbeelding
Foto: Internet

Veel autodiefstallen omgeving Gennep

Politie 112

Gennep | De politie laat via Facebook weten dat er laatste weken meerdere auto’s zijn gestolen in Gennep en omgeving. Opvallend is dat het betreft allemaal auto’s betreft met keycards. Dit zijn auto’s waarbij geen autosleutel meer aan te pas komt. 

Het portier wordt geopend en de auto gestart middels deze elektronische keycard. Met speciale apparatuur wordt het signaal van de auto naar de keycard door de dieven onderschept en versterkt doorgestuurd. De dieven kunnen de auto dan openen en starten zonder de keycard in hun bezit te hebben.

Het veilig opbergen van de keycard of deze zelfs in slaapstand zetten, waardoor de signalen niet worden gedetecteerd, kan per automerk verschillen. Heeft u een dergelijke auto, vraag dan bij uw autodealer hoe u de keycard het beste kunt beveiligen. Denk hierbij aan nieuwe veiligere soorten keycard. Bewaar deze vervolgens op een veilige plaats, het liefst niet in de buurt van de voordeur, of berg de card op in een metalen trommel om het signaal te verstoren. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT