Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Ik ga het ook doen

Algemeen Column

De Romeinse consul Marcus Porcius Cato (234 - 149 voor Christus) bleef de boodschap erin hameren. Iedere redevoering voor de senaat besloot hij met:‘Ceterum censeo Carthaginem esse delendam’, oftewel: ‘Overigens ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden.’ Carthago werd beschouwd als de gevaarlijkste handelsconcurrent van het Romeinse Rijk aan de Middellandse Zee.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren bestaande koopwoningen in april 11,5 % duurder dan een jaar geleden. De huizenprijzen stijgen al acht jaar vrijwel onafgebroken, mede door het woningtekort.

Hallo overheid, hoort u mij?
Namens al die wanhopige woningzoekenden roep ik u op om die miljoen woningen te gaan bouwen. Vergeet bij die coalitiebesprekingen even jullie onderlinge conflictjes. Het gaat niet om jullie eigen reputatie en wie je wel of niet aardig vindt. Er is een boel werk te doen.

Natuurlijk verdient de coronacrisis alle aandacht. Alle slachtoffers van toeslagenaffaires en fouten bij het UWV en de Belastingdienst wachten op actie van uw kant. En zo zijn er nog meer dringende zaken.

Maar overigens ben ik van mening dat die miljoen nieuwe huizen er in 2030 moeten staan.
Dat blijf ik er de komende tijd in hameren.

Cora Leek

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT