Dorpsraadsleden René Aengenend, Piet Manders, Ton Wijers en Henk Hendriks een toost uit op de tienjarige uitkijktoren
Dorpsraadsleden René Aengenend, Piet Manders, Ton Wijers en Henk Hendriks een toost uit op de tienjarige uitkijktoren Foto: Frans Thonen

Uitkijktoren Afferden 10 jaar

Algemeen Recreatie & Toerisme

Afferden | Wie een blik wil werpen over de mooie natuur die de gemeente Bergen rijk is, zoekt het hogerop en brengt een bezoekje aan de houten uitkijktoren in de achtertuin van Afferden. Op de bijna 13 meter hoge toren op de hoogste paraboolduin van de Maasduinen heeft men niet alleen een subliem uitzicht over de heide, zandduinen en bossen maar ook de verre regio. (Door Frans Thonen)

Tien jaar geleden op Hemelvaartsdag 2 juni 2011 is deze toren, op de plek waar eerst een brandtoren heeft gestaan, feestelijk geopend. Een jubileum die initiatiefnemer Dorpsraad Afferden niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Vandaar dat aan de voet van de uitkijktoren met champagne een toost werd uitgebracht op de ‘jarige’. 


Tevens werd een feestelijke actie bekendgemaakt om dit jubileum te vieren en waarmee tegoedbonnen gewonnen kunnen worden te besteden in Afferden. De Offerse Dorpsraad roept namelijk iedereen op door middel van een foto, tekening, video, schilderij, knutselwerk, verhaal, gedicht of wat dan ook even stil te staan bij “10 jaar Uitkijktoren Afferden”. “Hoe creatiever, hoe beter”, aldus de Dorpsraad. Digitaal inzendingen kunnen tot en met woensdag 30 juni doorgestuurd worden naar uitkijktoren@afferden-limburg.nl. Creaties van kinderen tot en met 12 jaar kunnen worden ingeleverd bij Dorpswinkel Afferden in de Dorpsstraat. Bij inlevering ontvangt men een kleine traktatie. ‘’Vermeld in de mail of bij inlevering bij Dorpswinkel Afferden duidelijk je naam, e-mailadres en (onder de 12 jaar) je leeftijd. De e-mailadressen worden enkel en alleen gebruikt om de uiteindelijke winnaars te informeren. Je naam zal uiteraard wel online bij je inzending verschijnen.”

Verder maakte de Dorpsraad bekend dat de leukste/mooiste inzendingen begin juli worden beloond met een leuke prijs. Onder de 12 jaar worden als eerste prijs tegoedbonnen ter waarde van 75 euro uitgedeeld, als tweede prijs tegoedbonnen van 50 euro en als derde prijs tegoedbonnen van 25 euro. Alle bonnen zijn te besteden bij ondernemers in Afferden. Voor de categorie 12 jaar en ouder geldt eenzelfde prijspakket. Voor meer informatie en een overzicht van alle digitale inzendingen kijk op www.afferden-limburg.nl/uitkijktoren of de ingeleverde creaties in Dorpswinkel Afferden. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT