Afbeelding
Foto: eigen

Einde ‘shared space’ experiment Gennep

Algemeen Politiek

Gennep | In het centrum van Gennep gaat weer het een en ander drastisch veranderen. Vanwege verkeersonveiligheid en de vele klachten van weggebruikers ten gevolge van de ‘shared space’ inrichting in en rond de Zandstraat gaat de gemeente maatregelen nemen om de veiligheid te verbeteren.

De metalen ‘punaises’ in het wegdek die de contouren van de oude stadswal aangeven bleken een verkeerstechnische misser van jewelste en ook diverse drempels zorgden voor veel ongemak. In de shared-space theorie zouden de verkeersdeelnemers beter op elkaar moeten gaan letten omdat de straat en het voetgangersgedeelte naadloos in elkaar overgaan. In de praktijk echter zorgt dat echter voor onduidelijkheid en onzekerheid bij de weggebruikers, ondanks de extra zebrapaden die nog werden aangelegd. Daarom komen er nu weer fietsstroken en worden de schuine randen langs de weg vervangen door rechte opstaande randen, zodat er weer een echte stoep komt en fietsers niet zo maar meer het trottoir kunnen oprijden.

Arriva
Onder druk van vervoerder Arriva zal de schuinte van de drempels worden aangepast voor meer comfort van de busreiziger. Arriva heeft gedreigd niet meer door het centrum van Gennep te rijden als de gemeente geen aanpassingen zou doen.

Haakse bocht
Op de hoek met de Zandstraat waar de Spoorstraat een haakse bocht maakt zal er optisch meer ruimte worden gecreëerd.  

De aanpassingen zullen in de loop van 2022 worden uitgevoerd.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT