Afbeelding
Foto: Gem. Brielle

Controle hondenbelasting van start

Algemeen

Gennep | Vanaf deze week controleert BsGW in de gemeente Gennep weer huis-aan-huis op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om te kijken hoeveel honden er aanwezig zijn. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

Heeft u één of meerdere honden? Dan bent u wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen en moet u hondenbelasting betalen. Als tijdens de controle een hond wordt aangetroffen waarvoor u geen belasting betaalt, dan meldt de controleur deze hond(en) aan. U loopt dan het risico op een boete.

Voorkom een boete
Heeft u uw hond(en) nog niet aangegeven? Doe dit dan zo snel mogelijk en voorkom een boete. Het aan- of afmelden van een hond, gaat het snelste via uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Log in met uw DigiD. Of meldt uw hond telefonisch aan via (088) 84 20 420. Houd uw BSN bij de hand als u belt. BsGW is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie
Bent u niet thuis als de controleur aanbelt? Dan ontvangt u een brief met informatie over de hondenbelasting. Kijk voor meer informatie op www.bsgw.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT