Saskia Benthem bedankt Wim Bendermacher voor de medewerking
Saskia Benthem bedankt Wim Bendermacher voor de medewerking Foto: Frans Thonen

Vaccineren in de kerk van Afferden

Algemeen

Afferden | Hoe groot is het maatschappelijk belang van een kerkgebouw in de coronatijd? Groot, in ieder geval in Afferden. Daar heeft Huisartsenpraktijk Afferden namelijk de Cosmas en Damianuskerk drie keer gebruikt voor het inenten van 60- tot 65-jarigen met het AstraZeneca-vaccin. (Door Frans Thonen)

In eerste instantie liet Huisartsenpraktijk Afferden voor de vaccinatie het oog vallen op het gebouw van Iedershuus. Dit gebouw wordt echter gesloopt voor de bouw van een nieuw gezondheidscentrum. “De vraag was of Iedershuus voor het uitdelen van de tweede prik er nog wel zou staan”, zegt huisarts Saskia Benthem van Huisartsenpraktijk Afferden. Navraag bij het kerkbestuur leverde op dat het kerkgebouw om niet als vaccinatieruimte gebruikt mocht worden. “Daar waren we wel heel blij mee”, reageert Saskia. “Het kerkgebouw is een ideale locatie en biedt volop ruimte voor het houden van een priksessie met inachtneming van de coronamaatregelen. Er zijn toiletvoorzieningen en mensen kunnen na de prik in alle rust hun 15 minuten uitzitten.”

Gedurende twee zaterdagen en een halve maandag werd in de kerk gevaccineerd. Vrijwilligers van Steunpunt Afferden verleenden daarbij assistentie. Na afronding besloot Huisartsenpraktijk Afferden het kerkbestuur te bedanken met een grote doos chocolaatjes van Merci. Dat gebeurde afgelopen maandag op de kerktrappen van de Cosmas en Damianuskerk waar Wim Bendermacher namens het kerkbestuur het bedankje van Saskia Benthem in ontvangst nam.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT