Afbeelding
Foto: Wells Forum

Aanvraag leefbaarheidsbudget Well van start

Algemeen

Well | Iedere vereniging, stichting, organisatie of substantiële groep inwoners met een gemeenschappelijk doel, kan nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsbudget, wat door het Wells Forum beschikbaar wordt gesteld. Het doel van deze bijdrage is het ondersteunen van initiatieven die een merkbare bijdrage leveren aan de leefbaarheid van Well.

Voor een activiteit geldt:
- Dat deze gerealiseerd wordt in het belang van Well.
- Dat er maatschappelijk draagvlak voor is of dat dit draagvlak ontstaat uit de activiteit.
- Het doel moet het algemeen belang dienen en mag geen deel van de inwoners uitsluiten. Zo komt een buurtvereniging niet in aanmerking maar een ‘dorpsbrede’ vereniging, stichting of doelgroep of activiteit wel.
- Dat deze bijdraagt aan de leefbaarheid, duurzaamheid en of de economische ontwikkeling van het dorp.

Aanvragen dienen voor 11 juli, met een financiële onderbouwing en concreet beschreven, te worden aangeboden via:  info@wellsforum.nl of schriftelijk bij het WF-secretariaat. Wells Forum beslist na toetsing op de omschreven uitgangspunten over het wel of niet toekennen van een bijdrage en communiceert daarover met de aanvrager(s). Na de zomervakantie worden in een openbare bijeenkomst de resultaten en uitkomsten hiervan gedeeld en al dan niet gehonoreerd.

Wat komt niet voor een bijdrage in aanmerking:
- Individuen of individuele activiteiten.
- Instellingen of bedrijven met een winstdoelstelling.
- Verzoeken met een religieus of politiek karakter.
- Activiteiten die al gerealiseerd zijn.
- Projecten die redelijkerwijs thuishoren in de jaarbegroting van de aanvragende organisatie.
- Projecten vallend onder de normale financieringstaak van andere organen, zoals de overheid.

Waar u nog meer op moet letten:
- Een project wordt eenmalig ondersteund.
- Toekenning van de steun is voorwaardelijk. Als een project niet doorgaat, om welke reden dan ook, wordt er geen bijdrage verleend en moeten al uitgekeerde bedragen worden terugbetaald.
- Bij bijdragen groter of gelijk aan 1000 euro wordt na afloop van het project een verantwoording van de gemaakte kosten gevraagd. Deze voorwaarde kan met redenen onderbouwd ook gesteld worden voor kleinere projecten.

Wells Forum verwacht minimaal als tegenprestatie, dat haar naam hierbij wordt vermeld. Overige condities, zoals bijvoorbeeld branche-exclusiviteit, kunnen gesteld worden. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT