Oscar Huizinga en Toon van Heesch zijn tevreden met hun nieuwe biljartpaleis
Oscar Huizinga en Toon van Heesch zijn tevreden met hun nieuwe biljartpaleis Foto: Chris Smits

Het balletje kan raar rollen

Video Sport VIDEO

Siebengewald | Na een lange zoektocht en meer dan 12 afwijzingen door de gemeente heeft de Afferdense biljartvereniging ABC ‘t Töpke uiteindelijk een onderkomen gevonden in Siebengewald. Voor Oscar Huizinga, pandeigenaar van de oude Boerenbond, is er met de komst van de biljarters een mooie invulling aan het historische gebouw gegeven en is daarmee ook voor de gemeente een hoofdpijndossier opgelost. Hopelijk is hiermee ook een einde gekomen aan de jarenlange zwerftocht die ooit begon bij de Matshoek, nu Café De Pruuver in Afferden.

“We zijn indertijd begonnen in Afferden bij De Matshoek en enkele jaren later bleek het gemeenschapshuis Iederhuus een betere locatie”, aldus voorzitter Toon van Heesch. “Vervolgens kwamen we door omstandigheden terecht in Carpe Diem op camping Hengeland, totdat we daar weer weg moesten en in 2016 teruggingen naar Iedershuus.” 


De plannen om het gemeenschapshuis te slopen voor een gezondheidscentrum noopte de Afferdense biljartclub haar heil elders te zoeken, en kwam uiteindelijk terecht in Siebengewald. De nieuwe locatie heeft de toepasselijke naam Biljartcentrum D’n Boerenbond gekregen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT