Afbeelding
Foto: Destion

Köster verdrijft de naam Wahlen

Algemeen Maatschappelijke discussie

Siebengewald | Iedereen kan zich Café Restaurant Wahlen nog wel herinneren van de vele feesten, bruiloften en vooral jeugdcarnavalsballen. Nu Destion volop bezig is met de bouw van woningen op het terrein van de voormalige uitspanning doe de naam Wahlen toch weer even stof opwaaien. 

Ans Valckx van de website ‘Mien Durpke Siebengewald’ is niet blij met de keuze van de gemeente om het nieuw hofje de naam Kósterplein te geven, een naam die geen directe betrekking heeft met Siebengewald. Volgens de Siebengewaldse had de naam Wahlen daar op die plek op de een of andere manier terug moeten komen. Uit navraag van Ans bij de gemeente blijk dat deze alleen het Siebengewalds Archief heeft geraadpleegd in de naamkeuze. De keuze om Köster (koster) in de naam te verwerken heeft te maken met de naastliggende kerk. 

Ans Valckx snapt niet dat de gemeente het dorp niet heeft betrokken bij de naamkeuze en is van mening dat er nu een dorpsraad moet komen om zo er voor te zorgen dat de Siebengewaldse historie behouden blijft. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT