Afbeelding
Foto: eigen

Column: Patrijsbeleid

Algemeen Column

Column | Toch vreemd dat nu het einde van deze coalitieperiode in zicht komt er geen enkele Bergse politieke partij zich afvraagt ‘hoeveel huizen er de afgelopen jaren zijn bijgekomen’. In aanloop naar de verkiezingen van 2018 hadden ze allemaal de mond vol van bouwen, bouwen, bouwen. 

Nu bijna vier jaar later is het wel gelukt om de nummer drie van Nederland te worden qua eigen grond en een immens groot zonnepark te realiseren op 265 hectaren grond, maar huizen bouwen, bouwen, bouwen, ho maar. Ook in regioverband zijn er prachtige, tonnen kostende projecten bedacht zoals de Maasheggen. Leuk plan om die oude struiken weer terug te brengen, zeker voor de fazant en de patrijs. Maar waarom lukte het niet om huizen te gaan bouwen, bouwen, bouwen? 

Hoe is het mogelijk dat we als XXXXL grondbezitter wel honderden hectaren voor één energieproject kunnen ombestemmen maar even 500 huizen vergunnen niet lukt? De jeugd staat te springen om huizen, komen die niet verliezen we de toekomst. Kijk eens net over de Maas naar Boxmeer, Cuijk of Venray. Daar is volop gebouwd en ze gaan gewoon door, en wij ........... vergeten te bouwen, bouwen, bouwen. 

De eeuwige klotesmoes dat we vergrijzen en er niet voor leegstand moet worden gebouwd is BULLSHIT. Laat het aan de markt over, er is geen projectontwikkelaar die in leegstand wilt investeren. Als ze geld kunnen en mogen verdienen gaan die graag aan de slag. Neem Gennep als voorbeeld, daar zijn de afgelopen collegeperiode honderden projecten vergund en ontwikkeld. 

Volgens mij is een wijk van 80 woningen sneller te realiseren met minder maatschappelijke discussie dan een mega energiepark voor de hele regio! Gemeente wanneer gaan we bouwen, bouwen, bouwen? Nee niet een paar huisje maar HUUUUL VUUUUL in alle soorten, maten en prijsklassen. Oh ja, bouw dan ook meteen even 50 huurhuizen!

Het enige voordeel van het geld, de tijd en energie die we in een paar Maasheggen steken is, dat er eindelijk weer eens patrijs met zuurkool op het menu komt.

Uw bouwopzichter Chris Smits

!