Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

Bergen gaat zwerfafval te lijf met een nieuw logo

Algemeen

Nieuw Bergen | Vooral met veel vertrouwen in het goede van de mens denkt de gemeente Bergen het zwerfafval te lijf te kunnen gaan met een nieuw logo, dat bewustwording moet creëren bij de vervuilers. Er wordt een campagne gestart met gebruik van dit logo, een fris beeldmerk waarmee de gemeente naar eigen zeggen ‘de herkenbaarheid van het thema zwerfafval positief wil benadrukken’. 

Over het nieuwe logo zegt de gemeente het volgende. “Het groen benadrukt onze groene gemeente. De ronde vorm geeft de circulariteit weer waar we met zijn allen naar toe willen: geen afval in het milieu maar opruimen en daarmee de mogelijkheid voor hergebruik creëren. De blaadjes verwijzen naar onze natuur (groen), het water (blauw) en onze dorpen (oranje). De tekst ‘natuurlijk schoon’ verwijst enerzijds naar onze groene gemeente, anderzijds naar het automatisme dat we nastreven: we gooien geen afval op straat of in de natuur.”

Of een nieuw logo en een publiciteitscampagne voldoende is om illegale dumpingen en zwerfafval in de Maasduinen terug te dringen, zal de toekomst ons leren.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT