Afbeelding
Foto: Summmertime

Summmertime grotendeels afgelast

Algemeen Recreatie & Toerisme

Gennep | De maatregelen rondom het coronavirus betekenden vorig jaar dat de organisatie het populaire SumMmertimeprogramma in hartje Gennep moest cancelen. Voor dit jaar stond een beperkter programma van zeven zaterdagen in de steigers. Onlangs maakte de SumMmertime-organisatie bekend dat dit jaar de programma-activiteiten van 24 juli tot en met 21 augustus eveneens niet doorgaan. (Door Frans Thonen)

De beperkende maatregelen vanuit de Veiligheidsregio zoals de anderhalve meter afstand, de maximale groepsgrootte, reserveren en registratie en gezondheidscheck doen behoorlijk afbreuk aan het laagdrempelige karakter van SumMmertime, schrijft het bestuur in een brief.  ’’Uitgangspunt is dat de activiteiten van SumMmertime vrij toegankelijk moeten zijn, zonder coronatoegangsbewijs.”

Vandaar dat het bestuur besloten heeft om in ieder geval de SumMmertime-activiteiten tot en met 21 augustus niet door te laten gaan. Of de geplande Molukse dag op 28 augustus en het Kunstfestival op 4 september nog doorgang zullen vinden, neemt het bestuur op 12 juli na overleg met gemeente, betrokken organisaties en horecaondernemers nog een besluit. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT