Ties in actie met zijn kart
Ties in actie met zijn kart Foto: Johann van de Kerkhof

10-jarig karttalent Ties uit Arcen pakt podiumplaats

Sport Sport

Arcen | Hij is pas tien jaar, kart al zijn halve leven en is dit seizoen bezig aan een opmars in de Mini Parilla-klasse. Coureur Ties van Dijck uit Arcen komt zo steeds vaker tot mooie prestaties. Afgelopen weekeinde werd hij knap derde tijdens de tweede ronde van het clubkampioenschap van het circuit van Venray. Het was zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

“Het ging goed. Het was wel een beetje verrassing, want een podiumplaats had ik niet verwacht”, zei een verheugde Ties. En dan te bedenken dat de jongeling dit jaar debutant is in de Mini Parilla-klasse, want vorig jaar kwam hij nog uit in de Honda Cadet-klasse. Zijn ontwikkeling als karter heeft hij aan zijn talent te danken, maar ook aan de uitstekende begeleiding die hij krijgt. “Als ik een bocht te wijd of te krap neem, leer ik hoe ik die wel moet nemen. Maar ook wanneer ik harder of korter moet remmen”, legde Ties uit.


Ties met vader Jeroen van Dijck - Foto: Johann van de Kerkhof

Ook vader Jeroen brengt hem het een en ander bij, aangezien die vroeger zelf ook gekart heeft, in de 125cc-schakelkarts. Het is dan natuurlijk ook niet zo vreemd dat Ties is gaan karten. “Toen ik vijf was ben ik begonnen met karten nadat papa me had gevraagd of ik dat een keer wilde doen”, herinnerde Ties zich. “Hij had een oude kart en motor staan. Op een parkeerplaats heb ik voor de eerste keer gereden.” 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT