Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Even afstand nemen

Algemeen Column

Weet je wel hoe moeilijk het is om een neus te tekenen? Tijdens de workshop portret tekenen bij Brita Seifert moest ik regelmatig een paar stappen terug doen om mijn houtskooltekening te bekijken. En ja, opeens zag ik die neusgaten zo duidelijk alsof ik er zo een teststaafje in kon steken.

Als ik het nieuws over de coalitie volg, moet ik meer dan een paar stappen afstand nemen om me niet ontzettend op te winden. Half augustus (!) kan er onderhandeld gaan worden. En wij Nederlanders maar kritiek hebben op andere landen over hun trage besluitvorming.

Ook de UEFA kan er wat van. Aanpassing van regels om het spel aantrekkelijker te maken wil maar niet lukken. Eerst leek het de schuld van Blatter en zijn kompanen, maar nog steeds zijn er die stomme inworp, de discutabele buitenspelregel en het gehannes van te veel spelers op een kluitje bij een corner.
Als de bobo’s zelf maar op het pluche kunnen zitten.

Ook bij golfen moet je soms even afstand nemen. Tien dagen erop uit met de camper deed wonderen bij mijn golfmaatje. Ze kwam ontspannen terug en had er weer zin in.
Zo leerzaam kan golfen zijn.

Overigens ben ik van mening
dat er in 2030 een miljoen
nieuwe huizen moeten staan.

Cora Leek

!