Afbeelding
Foto: eigen

2000 evacués en honderden meters nooddijk zonder hulp

Algemeen Hoog water - LOB - Dijken

Well | Het zal je maar gebeuren. Je bent campingbaas en hebt net de moeilijkste coronaperikelen doorstaan. Je helemaal klaar voor het seizoen en dan krijg je hoogwater voor je kiezen. Dit overkwam Martin van Wiefferen van Vakantiepark Leukermeer in Well. 

Door de ligging aan het Leukermeer is het park populair bij vakantievierend Nederland en Duitsland. Elk jaar komen duizenden gezinnen om even uit de sleur van het dagelijks leven te zijn en heerlijk te genieten van hun verdiende vakantie. Zo ook dit jaar. Met de start van de vakantieperiode ligt alles er spik en span bij, ruim 2000 gasten hadden ingecheckt en toen kwam het hoge water.

Op vrijdag 16 juli is Van Wiefferen op eigen initiatief begonnen om de 2000 gasten te evacueren, nog ruim voordat de brief van de gemeente met het advies hierover was bezorgd. “Gelukkig hebben we niet op advies vanuit de gemeente gewacht. Dan was het nooit geluk”, aldus de campingbaas. “We hebben geen enkele medewerking of interesse vanuit gemeente gekregen er was geen coördinatie, dat is wat mij het meeste steekt. Na heel veel moeite hebben we wat zandzakken mogen ophalen bij de werf.”

Het team van het vakantiepark is dag en nacht bezig geweest om zelf een honderden meters lange nooddijk aan te leggen en zoals het er nu uitziet met succes. 

Een strijdbare maar ook teleurgestelde Van Wiefferen eindigt zijn verhaal met: “Ooit hadden we burgemeesters en wethouders die oprecht informeerden, contact opnamen en hulp aanboden.”


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT