Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Mystery woman

Algemeen Column

Als golfliefhebber kijk ik graag naar de wedstrijden van de zogenaamde Amerikaanse Tour. Zo langzamerhand herken ik veel profgolfers direct aan hun kledij, postuur, loopje of hoofddeksel. Het vergemakkelijkt het meeleven met hun ups en downs. Want de ene week kunnen ze de hoofdprijs binnenslepen, maar de volgende week zijn ze nergens. Dan halen ze soms niet eens de schifting.

Even wat uitleg voor de niet-golfers. Toernooien worden gespeeld van donderdag tot en met zondag. Na twee dagen vindt de schifting plaats, dan blijven er gemiddeld ruim zeventig spelers over die mogen doorgaan.

De professionals worden uiteraard door hun sponsors aangekleed. Ze dragen elke dag nieuwe schoenen die zelfs harmoniëren met de kleuren in hun tenue.

Maar er is nog iets wat ze goed voor elkaar hebben, waar ik echter het fijne niet van weet. Wie scheert toch steevast hun nek uit? Moet je zelf eens proberen met een tondeuse.

Ze doorkruisen veel staten van Amerika en zijn dus amper thuis. Vrouwlief gaat echt niet altijd mee met dit reizende circus. Is dit tamelijk intieme klusje een taak voor de caddy?
Scheren de heren elkaars nek mooi glad?
Of is er een mystery woman?

Cora Leek

!