Afbeelding
Foto: Chris Smits

Wat moet ik doen bij waterschade?

Algemeen Hoog water - LOB - Dijken

Nieuw Bergen | Wat moet ik doen als ik (water)schade heb?

Maak video’s en foto’s van de situatie in en rondom het huis, of van uw auto. Neem contact op met uw verzekeraar of adviseur om de schade te melden. Vraag vervolgens of de schade onder de dekking van uw inboedel- en opstalverzekering valt. Verzamel eventueel facturen van gemaakte kosten, van belangrijke, grote aankopen die beschadigd zijn. Kortom, zorg dat u de gemaakte kosten zo goed als mogelijk documenteert. 

Tips
Pas op voor zogenaamde experts of bemiddelaars waar u niet zelf om heeft gevraagd en die ook niet door de verzekeraar zijn gestuurd. Vraag altijd voor welk bedrijf ze werken en zet nooit zomaar een handtekening.Kijk voor meer informatie ook bij de Stichting Salvage.

Wet tegemoetkoming schade bij rampen
Werkgevers en ondernemers die zijn getroffen door waterschade in Limburg kunnen gebruik maken van verschillende overheidsmaatregelen. Ook heeft het kabinet de Wet tegemoetkoming schade (Wts) bij rampen ingezet. Meer informatie hierover kunt u lezen op de site van Rijksoverheid.

Er is ook een factsheet met uitleg over regelingen voor afhandeling schade wateroverlast Limburg beschikbaar.

1000 euro voor getroffen huishoudens: aanvragen kan nog niet

Het Nationaal Rampenfonds heeft bekendgemaakt eenmalig 1000 euro te geven aan alle huishoudens die zwaar zijn getroffen door de wateroverlast.

Gemeenten krijgen een rol in het verstrekken van dit bedrag. Op welke wijze is nog niet bekend. De Limburgse gemeenten gaan met het Rampenfonds in gesprek over hoe dit het best te organiseren. Zodra dat duidelijk is, wordt actief gecommuniceerd wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor een bijdrage en hoe men deze kan aanvragen.

Aanvragen kan nog niet
Het is nu nog te vroeg om contact op te nemen met de gemeente om het bedrag aan te vragen. Zodra daarover meer bekend is, volgt informatie via onder ander deze website.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT