Afbeelding
Foto: Website

Melden van verloren en gevonden voorwerpen

Openbare publicatie

Heeft u een voorwerp verloren of gevonden? Dan dient u hiervan melding te maken via de website www.verlorenofgevonden.nl.  Door een samenwerking van de Nederlandse gemeenten, politie en fietsendepots bevat deze website het grootste overzicht van gevonden voorwerpen en fietsen. De kans is dus groot dat uw voorwerp erbij staat. Gebruik bij het zoeken zoveel mogelijk relevante trefwoorden, zoals kleur, merk, type of plaats en pas de filters aan in het zoekresultaat. Staat uw voorwerp er niet tussen, maak dan toch een melding van verlies via de knop ‘Voorwerp aanmelden’.

U heeft iets gevonden
Registreer het voorwerp op de genoemde website:
• Bewaar het voorwerp thuis en zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
• Is de waarde van de voorwerpen groter dan € 450, dan is de bewaartermijn 12 maanden. Is de waarde kleiner dan € 450, dan is de bewaartermijn 3 maanden.
• Als de eigenaar van het voorwerp zich binnen de vermelde termijn meldt en u bewaart het voorwerp thuis, dan neemt de gemeente contact met u op.
• Meldt de eigenaar van het voorwerp zich niet binnen de vermelde termijn en u bewaart het voorwerp thuis, dan wordt het voorwerp, na de wettelijke bewaartermijn, uw eigendom.
• Wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Neem dan telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum zodat u het voorwerp in kunt inleveren bij de gemeente.
• Als u het voorwerp in bewaring geeft bij de gemeente, dan vervalt het eigendom van het voorwerp na de wettelijke bewaartermijn aan de gemeente.

Indien je een klein voorwerp vindt of hebt verloren kun je ook telefonisch contact opnemen met de gemeente. Die bewaart gevonden voorwerpen een maand en zijn ze binnen die termijn niet opgehaald, dan worden ze vernietigd.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT