TWC Noord-Limburg met vooraan vierde van links Jaap Kersten (86 jr)
TWC Noord-Limburg met vooraan vierde van links Jaap Kersten (86 jr) Foto: Hans Driessen

TWC in het nieuw

Sport Hobby & vrijetijd Sport

Bergen | Toer Wielerclub (TWC) Noord-Limburg Heeft zichzelf een mooi cadeau gedaan vanwege haar 65-jarig bestaan. Alle leden, dat zijn er op dit moment ruim 40, kregen een compleet nieuwe wieleroutfit aangemeten en trots poseerden de TWC-mannen op de trappen van het stadhuis in Nieuw Bergen in hun strakke oranje-zwarte pakjes.

De club werd in 1956 opgericht waarbij de rol van professioneel wielrenner Jaap Kersten uit Siebengewald doorslaggevend was voor het succes van TWC. Hij nam in die beginjaren maar liefst vijf keer deel aan de Tour de France en inspireerde velen om zich aan te sluiten bij TWC. Ook de vader van wielrenner Mike Teunissen was een bekend gezicht in het peloton van TWC.

In de hoogtijdagen van de club waren er circa 100 leden die regelmatig samen op toertocht gingen, maar zoals bij alle verenigingen is de aanwas van jonge sporters eigenlijk te gering en zoekt de wielerclub nieuw bloed. Desalniettemin blijven de leden optimistisch en trekken er, ondanks corona er nog regelmatig op uit. En dat alles zonder doping, tenzij je koffie en gebak voor een toertocht daartoe rekent. En ook zonder sponsoren. Wim Remmen, als woordvoerder van TWC zegt daarover: “Sponsoren in de wielersport zijn heel gebruikelijk maar het is moeilijk om ze aan je te binden in deze moeilijke tijd. Een voordeel is wel dat we de kleding dus helemaal zelf en in een eigen kleurschakering konden uitzoeken.” TWC is aangesloten bij Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU).

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT