NEGENENVIJFTIGVIERZEVEN  feb 2019  ( 35x30 cm )
NEGENENVIJFTIGVIERZEVEN feb 2019 ( 35x30 cm ) Foto: Picasa

Expositie: Surrealisme 100 jaar

Kunst en Cultuur

Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst ontstaan als literaire stroming in het begin van 1920, honderd jaar geleden. Hoewel er een hoogtepunt van het surrealisme is waar te nemen tussen 1925 en 1940, in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur, is het surrealisme nog steeds aanwezig en actief.

Al eerder heeft kunsthuis De Bakkerij aandacht besteed aan deze kunststroming. Drie kunstenaars krijgen tijdens deze expositie de aandacht: Jo Willems met schilderijen, Redmer Hoekstra toont zijn tekeningen en Miriam Meulenpas presenteert haar ruimtelijk werk. Tijdens deze expositie zijn er ook foto’s te bewonderen van Theo Hermsen. Theo staat voor dag en dauw op prachtige en soms mysterieuze foto’s te maken van de Maas en de Maasduinen. Een aantal werken van hem worden ook tentoongesteld in het lunchrestaurant De Mariaschool in Bergen.

Op zaterdag 21 augustus is de opening van deze expositie met twee tijdsloten. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig. Via de website van kunsthuis De Bakkerij kunt u zich hiervoor aanmelden: www.bakkerijbergen.nl of telefonisch 0485 340074.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT