Afbeelding
Foto: Chris Smits

Gemeente Bergen negeert kritische vragen

Algemeen Politiek Recreatie & Toerisme

Nieuw Bergen | Na de commissievergadering van de gemeente Bergen van woensdag 8 september heeft onze redactie wethouder Pekema uitgenodigd voor een Podcast interview om het Programma Vrijetijdseconomie nader toe te lichten. 

Naast de uitnodiging hebben wij ook schriftelijk een aantal concrete vragen aan de gemeente gesteld die door het uitvoerende Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd niet beantwoord mochten worden van de gemeente. Ondanks herhaaldelijke toezeggingen wil de gemeente geen antwoorden geven. 

Als toeristisch ondernemer hebben Chris Smits van Servicepunt Maasduinen evenals Roel van der Veen van Galerie Pictura hun zorgen geuit over de totstandkoming van het opgestelde document. Smits heeft ook een brandbrief aan de provincie Limburg hierover verstuurd. In een online sessie met CDA, PK en KERN heeft hij zijn motivatie en zorgen tegenover de lokale politiek geuit. Zijn grootste zorg is dat toerisme absoluut geen speerpunt is voor de gemeente Bergen en het opgestelde programma is geschreven naar een gewenste eindconclusie, die het huidige beleid doet rechtvaardigen. 

Het krampachtig negeren van kritische vragen hierover zorgt er alleen maar voor dat er juist aan getwijfeld moet worden. Verantwoordelijk wethouder Pekema heeft herhaaldelijk in de commissievergadering aangegeven dat vooral de ondernemers moeten ondernemen en de gemeente moet faciliteren, iets wat tot op de dag van vandaag niet gebeurd aangezien elke uitvoerende vraag door de gemeente wordt doorverwezen naar het toeristisch Platform 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT