Afbeelding
Foto: Luke Kepser

Studenten strijken neer in Afferden

Algemeen

Afferden | Sinds kort zijn er studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) actief in Afferden, als onderdeel van hun opleiding, waarbij een zogenaamde ‘Werkplaats’ werd gecreëerd. In de Werkplaatsen zijn vanuit de HAN studenten betrokken van de academies: Paramedische Studies, Gezondheid & Vitaliteit, Mens & Maatschappij en Sport en Bewegen. Deze studenten, naar schatting tien tot vijftien, worden begeleid door wijkdocent, Rob Schrijver.

Het is de bedoeling dat de docent en de studenten in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum een vaste plek gaan krijgen. Tot die tijd is er intrek genomen in de kleine zaal van café de Pruuver.

Op donderdag 9 september was er een kennismakingsronde voor de studenten met Afferden. Afferden Samen Beter heeft zich kort voorgesteld en heeft hen op sleeptouw genomen door het dorp, stilgestaan bij wat bijzondere plekken en via een deel van de paarse route door de Maasduinen werd er terug gewandeld naar het voorlopige thuishonk van de studenten: De Pruuver.

“We hebben kennis gemaakt met enthousiaste studenten Verpleegkunde, Logopedie, Ergotherapie en Fysiotherapie. De volgende ontmoeting staat in het teken van kiezen welke onderwerpen geschikt zijn om mee aan de slag te gaan”, aldus Afferden Samen Beter.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT